REA College: Talentenexpeditie

In de tweede helft van januari start het REA College Leiden een nieuwe Talentenexpeditie.

Wij brengen deze Talentenexpeditie graag onder uw aandacht, er zijn nog plekken beschikbaar. Wellicht kent u deze dienstverlening al, maar mocht dat niet het geval zijn, dan lichten we graag toe waarom de Talentenexpeditie van waarde kan zijn voor de klanten binnen uw organisatie en/of uw netwerk.

Doelgroep:

Jongeren vanaf 16 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt die gemotiveerd zijn om op termijn regulier werk te verrichten, maar geen helder beeld hebben van hun persoonlijke beroepsmogelijkheden en/of opleidingspotentie. Zij missen beroepsvaardigheden om aan de slag te gaan en er is nog teveel onduidelijkheid over de (leer) capaciteiten, belastbaarheid en potentiële competenties.

Groep:

De deelnemers zullen deel uitmaken van een selecte groep van maximaal tien deelnemers. Samen zullen zij zich gedurende 8 weken verdiepen in uitdagende en boeiende groeps- en individuele opdrachten waarin zij hun kwaliteiten, passies en vaardigheden verkennen. Stap voor stap onthullen zij hun unieke talenten en mogelijkheden, begeleid door onze ervaren trainers. Gezamenlijk formuleren we een advies voor de volgende, realistische stappen in hun ontwikkeltraject.

Bedrijfsbezoeken:

De deelnemers krijgen de kans om een exclusief kijkje te nemen in de keuken van interessante organisaties. Door middel van snuffelstages en bedrijfsbezoeken in de regio kunnen de deelnemers kennis maken met de branche en daarbij behorende arbeidsvaardigheden.

Oriëntatie:

Eveneens zullen deelnemers in contact komen met het aanbod aan opleidingsmogelijkheden binnen het REA College. Indien er geen passende opleiding voor de deelnemer beschikbaar is, staan wij klaar om maatwerktrajecten te ontwikkelen die aansluiten op hun behoeften.

Uitkomst:

Het oriëntatie en praktijkonderzoek verschaft duidelijkheid aan de opdrachtgever en cliënt over de realistische beroeps- en arbeidsmarktperspectieven en resulteert in een advies over de opties van de (scholings-) instrumenten die ingezet moeten worden om het verrichten van betaald werk – op termijn – mogelijk te maken. De deelnemer en opdrachtgever ontvangen een adviesrapport. Hierin is tevens een analyse opgenomen van de arbeidscapaciteiten van de deelnemers. Deze analyse is in kaart gebracht vanuit de Melba-methode. Kortom, de Talentenexpeditie belooft een waardevolle reis te worden waarin talenten ontdekt, ontplooid en benut worden. Wij nodigen u van harte uit om dit aanbod te overwegen en te delen binnen uw netwerk.

Heeft u interesse of vragen, neem gerust contact met ons op via onderstaand adres: info@rcnheliomare.nl of neem een kijkje op onze site www.reacollege.nl en surf naar REA College West voor onze 3 locaties Heerhugowaard, Haarlem en Leiden

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.